Besök Guldkorn på FaceBook


START
    
SÖKA GULDKORN
    
PÅ GÅNG
    
KARRIÄR OCH FRAMTID
    
KAMPANJ
    
INDUSTRIDAG 2013
    
KONTAKT
    


 

Landshövding Elisabeth Nilsson är initiativtagare till ”Industridag Östergötland”. En dag för att stärka industrin i regionen samt att sammanföra skolans personal med näringslivet företrädare.

 

Ungefär en tredjedel av Östergötlands befolkning har sin försörjning direkt från industrin. Samtidigt är det svårt att locka arbetskraft och allt färre väljer arbeten eller utbildningar inom industrin.
(Här kan du läsa mer om bakgrunden och se statistiken.)

Industridag Östergötland äger rum den 26 november. Dagen kommer att bjuda på levande beskrivningar av världsledande företag, industrins utmaningar och anställdas arbetsuppgifter. Syftet är att visa näringens betydelse för regionens tillväxt och att ge en nyanserad bild av dagens moderna industri som arbetsplats.

 

Är du verksam inom skolan?

Tillsammans kan vi öka intresset och kunskapen om industriföretagen i Östergötland så att fler kan se industrin som en intressant och stimulerande arbetsplats i framtiden.

>> Läs mer här

 

Är du representant från näringslivet?

Då kan du kontakta oss för att få veta mer om hur du kan vara med och påverka och stötta utbildning, politik och offentlig verksamhet – för att vi ska förändra den någon förlegade bilden av industrin och skapa en långsiktig kompetensförsörjning.

>> Läs mer här


– Genom att sammanföra industrins företrädare, skolans representanter och politiker vid en återkommande mässa, hoppas vi kunna ändra på den ibland omoderna bilden av vad det innebär att arbeta i industrin. Vi vill visa att där finns attraktiva arbetsplatser med spännande arbetsuppgifter och bra karriärmöjligheter.

Landshövding Elisabeth Nilsson

 

En arbetsgrupp bestående av bland annat Länsstyrelsen Östergötland, de större regionala industriföretagen, Industrikompetens i Östergötland AB och Östsam, planerar arrangemanget. Industridagen innehåller studiebesök på utvalda företag i regionens olika kommuner samt en mässa, seminarier och mingel i samarrangemang med Arbetets museum.

 


Media om Industrindag Östergötland 2013

 

>> Pressrelease på Affärsliv.com

 

>> Corren24 inslag med Landshövding Elisabeth Nilsson och Peter Engberg

 

>> Intervju i textformat med Elisabeth Nilsson

 

>> Läs mer om industrin i ÖstergötlandHar du frågor gällande Industridag Östergötland? Maila dem till elin.hultman@industrikompetens.se

 

På gång i Industrin
Karriär och framtid

 

Logga in

GULDKORN I SVENSK INDUSTRI   |  SKOTT&CO REKLAMBYRÅ   |  HAMRÉN MEDIA WEBBYRÅ